A húgyúti fertőzésekről

Húgyúti fertőzésről akkor beszélünk, mikor a húgyutak valamelyik szakaszán, a vesemedencétől a húgycsőig kórokozó baktériumok szaporodnak el. A vizelet ugyan csíramentes, fertőzésről pedig csak akkor beszélhetünk, ha a baktériumok vagy gombák száma meghaladja a 100.000 darabot milliméterenként. Vagyis nem magával a kórokozóval van a probléma, hanem annak túlzott elszaporodásával, hiszen tulajdonképpen ekkor jelentkeznek a kellemetlen tünetek. Leginkább a betegek gyakori vizelési ingerről számolnak be, mellyel nem mindig jár sok vizelet. Égő és fájdalmas lesz az ürítés, egyes esetekben pedig alhasi görcsök is jelentkezhetnek.

felfazas-eso-no

A vizelet színe pedig sötétté válik, zavaros lesz és a genny miatt még erős szaga is lehet. Néhány esetben azonban a fertőzés tünetmentes, így fontos, hogy orvoshoz forduljunk, ha valami nem stimmel velünk.

A húgyúti fertőzéseket általában alulról bekerülő kórokozók vagy a vérárammal érkező baktériumok okozzák. Az előbbi gyakrabban fordul elő, hiszen a húgycsőbe könnyen kerülhetnek kívülről baktériumok. A nők anatómiájuknál fogva gyakrabban szembesülnek ezzel a betegséggel. Egyébként ezek a baktériumok a bélben természetes állapotban is megtalálhatóak, a gond csak akkor jelentkezik, ha túlszaporodnak. Cukorbetegség és vizeletpangás esetén is gyakrabban alakul ki a felfázás. Ezen túl a vizelet kémhatása is befolyásolja a kórokozók elszaporodását, de az ideális környezet kórokozónként változhat. A gyakori szexuális aktus és a partnerek többszöri cserélgetése is kedvez a betegségnek.

A betegség alternatív gyógyítói a nagybogyós áfonya és a medveszőlő levél. Az előbbi a mikroorganizmusok megtapadását gátolja, az utóbbi pedig azok elszaporodását előzi meg. Mindkét készítmény savasítja a vizeletet, így a baktériumok számára kedvezőtlen közeget alakítanak ki. Vízhajtó hatásuk azonban rögtön tapasztalható. Vízhajtóként még a zsúrló és a csalántea is használható.

Az immunrendszer erősítésére echinaceát érdemes fogyasztani, viszont kerülni kell a kamillát, mert kiszárítja a nyálkahártyákat. A vitaminok közül a C-vitamin a leghatásosabb, mert az immunrendszer erősítése mellett, épen tartja a kötőszövetet, így nem engedi, hogy a gyulladás továbbterjedjen.

D-Mannose por 85g (NOW)

-0% D-Mannose por 85g (NOW)

100%-osan tiszta, természetes eredetű d-mannóz tartalmú porkészítmény a húgyútak egészségéért.

Ár: 7990 Ft
7990 Ft
Megnézem

Innovita TőzegáfonyaForte tabletta 100db

Innovita Tőzegáfonya Forte tabletta 100db

A tőzegáfonya hatóanyagai részt vehetnek a hugyút egészségének megőrzésében.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!