Ismerjük meg a tőzegáfonyát!

A tőzegáfonya antioxidáns hatóanyagokban gazdag, bogyós gyümölcs. Jellegzetes, pikáns ízének köszönhetően gyakran használják fel szószok vagy lekvár összetevőjeként, gyógynövényként pedig a húgyúti fertőzések természetes ellenszereként alkalmazzák. 

tozegafonya

Hogyan segíthet a tőzegáfonya a húgyúti fertőzések kezelésében?

A tőzegáfonya gazdag antibiotikus és antioxidáns hatóanyag-tartalommal rendelkezik, legfőbb alkotóelemei közé tartoznak az ún. proantocianidok (a flavonoidok egy csoportja), melyek akadályozzák a baktériumok letapadását a húgyutakon, valamint a hasonló feladatokat ellátó d-mannóz.  A tőzegáfonya fogyasztásával tehát sokat tehetünk a húgyúti fertőzések megelőzéséért, vagy ha már kialakult, kezeléséért.

A tőzegáfonya további antioxidánsokat is tartalmaz, többek között C-vitamint, antociánokat, flavonolokat és fenolsavat, melyek támogatják immunrendszerünk erősségének megőrzését azáltal, hogy felveszik a harcot a szervezetre kártékony szabad gyökökkel szemben. A C-vitamin elősegíti továbbá az E-vitamin és a béta-karotin hasznosulását szervezetünkben, ezen kívül együttműködik a szintén immunerősítő hatású, antioxidáns enzimekkel.

A tőzegáfonya összetétele

Nagyjából 90%-a a vízből áll, a fennmaradó részt rostok és szénhidrátok alkotják. Kalóriatartalma 100 g esetén körübelül 46 kalória, ezen kívül hozzávetőlegesen 0,4 gramm fehérjét, 12,2 gramm szénhidrátot, 4 gramm cukrot és 4,6 gramm rostot tartalmaz. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, legnagyobb arányban C-, E- és K1-vitaminokat, valamint mangánt és rezet tartalmaz.

Hogyan fogyasszuk a tőzegáfonyát?

Teljes vitamintartalmának megtartásáért a tőzegáfonyát fogyaszthatjuk nyersen vagy fagyasztott szárításos eljárással készült formájában, melynek során a gyümölcs tápanyagértéke megmarad.

Házilag is készíthetünk tőzegáfonya levet, melyet fogyaszthatunk magában, vagy felhasználhatjuk smoothie-k és sütemények készítéséhez is. 

Amennyiben a felfázás megelőzésére vagy kiegészítő kezelésére szeretnénk alkalmazni, érdemes a magas koncentrációjú, tőzegáfonya-kivonatot tartalmazó kapszulák vagy tabletták közül választanunk.

Felfázásra termékek itt kaphatóak!
Újdonság

Bioheal Tőzegáfonyaforte 70db

Bioheal Tőzegáfonya forte 70db

Kiemelkedően magas proantocianidin tartalma mellett (32 mg/2 kapszula) echinacea és aranyvessző kivonatot is tartalmaz, melyek hozzájárulnak az alsó húgyuti szervek egészségének megőrzéséhez, illetve segítik szervezetünk védekező rendszerének működését.

Ár: 2895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!