Hogyan segítheti a d-mannóz a húgyúti fertőzések kezelését?

A d-mannóz (d-mannose) tulajdonságai közül a legismertebb nagy valószínűséggel a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében való jótékony hatás. Ismerjük meg jobban a d-mannózt, mely a felfázás elleni étrend-kiegészítők egyik leggyakoribb összetevője!

eper-cukor

Mi is az a mannóz?

A mannóz a cukormolekulák közé tartozik, felépítése a glükózéhoz hasonló. Neve a bibliai manna szóból ered. Természetes formájában számos gyümölcsbenészöldségben megtalálható: a legjobb mannóz-forrás a vörösáfonya, az értékes hatóanyag megtalálható továbbá az almában, a narancsban, az őszibarackban, káposztában és a paradicsomban is. A mannóz természetes forrásokból való kivont - s az extrakció során kissé megváltozott szerkezetű - formáját nevezzük d-mannóznak

Hogyan segíthet a húgyúti fertőzések kezelésében, megelőzésében?

A mannóz megakadályozza a baktériumok húgyutakon való megtapadását és elszaporodását, ezáltal segítséget nyújthat a fertőzések megelőzésében és kezelésében. Legnagyobb részben a vizelettel együtt távozik, így segítségével a húgyutakon levő baktériumoktól is megszabadulhatunk. Előnye, hogy nem pusztítja el a hasznos baktériumokat.

Hogyan fogyasszuk a d-mannózt?

Preferenciánktól függően a d-mannózt kapszula, tabletta vagy por formájában is magunkhoz vehetjük. A d-mannóz port vízhez, cukrozatlan teához vagy natúr gyümölcsléhez keverve fogyaszthatjuk, a kapszulát vagy tablettát a legjobb hasznosulás érdekében bőséges folyadékkal együtt vegyük be.

Vizelethajtó hatású gyógynövények

Felfázás, húgyúti fertőzés esetén javasolt a fokozott folyadékbevitel, továbbá a vízhajtó hatású zöldségek és gyógynövények fogyasztása. A vízhajtó hatás közvetett módon segíti a gyógyulást: a fokozott vizelet-kiválasztás megszüntetia vizeletpangást, a vizelet mennyiségének növelésével gyorsítjuk a baktériumok kiürülését a szervezetből és csökkentjük az újrafertőződés esélyét. Vizelethajtó hatása miatt javasolt a nyírfalevél, az aranyvesszőfű, a mezei zsurló és a csalán fogyasztása, a zöldségek közül pedig a spárga, a zeller, a sárgarépa, a paradicsom, az uborka vagy retek beépítése étrendünkbe.

Felfázásra termékek itt kaphatóak!
Újdonság

Bioheal Tőzegáfonyaforte 70db

Bioheal Tőzegáfonya forte 70db

Kiemelkedően magas proantocianidin tartalma mellett (32 mg/2 kapszula) echinacea és aranyvessző kivonatot is tartalmaz, melyek hozzájárulnak az alsó húgyuti szervek egészségének megőrzéséhez, illetve segítik szervezetünk védekező rendszerének működését.

Ár: 2895 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!