Hogyan segítheti a d-mannóz a húgyúti fertőzések kezelését?

A d-mannóz (d-mannose) tulajdonságai közül a legismertebb valószínűleg a húgyúti fertőzések megelőzésében és kezelésében való jótékony hatása. Ismerjük meg a d-mannóz/d-mannose néven ismert cukormolekulát, mely a felfázás elleni étrend-kiegészítők egyik leggyakoribb összetevője!

eper-cukor

Mi is az a mannóz?

A mannóz a cukormolekulák közé tartozik, felépítése a glükózéhoz hasonló. Neve a bibliai manna szóból ered. Természetes formájában számos gyümölcsben és zöldségben megtalálható: a legjobb mannóz-forrás a vörösáfonya, az értékes hatóanyag megtalálható továbbá az almában, a narancsban, az őszibarackban, káposztában és a paradicsomban is. A természetes forrásokból való kivont - az extrakció során kissé megváltozott szerkezetű - formáját d-mannóznak nevezzük. 

Hogyan segíthet a húgyúti fertőzések kezelésében, megelőzésében?

A mannóz megakadályozza a baktériumok húgyutakon való megtapadását és elszaporodását, ezáltal segítséget nyújthat a fertőzések megelőzésében és kezelésében. A vizelettel együtt távozik, csupán kis mennyiségben szívódik fel szervezetünkben. Előnye, hogy nem pusztítja el a hasznos baktériumokat.

A mannóz megakadályozza, hogy a baktériumok megtapadjanak és elszaporodjanak a húgyutakon, így segítségével megelőzhetőek és kezelhetőek a húgyúti fertőzések. Mivel a mannóz a vizelettel távozik, így segítségével a húgyutakon levő baktériumoktól is megszabadulhatunk. 

Hogyan fogyasszuk a d-mannózt?

Preferenciánktól függően a d-mannózt kapszula, tabletta vagy por formájában is magunkhoz vehetjük. A d-mannóz port vízhez, cukrozatlan teához vagy natúr gyümölcsléhez keverve fogyaszthatjuk, a kapszulát vagy tablettát a legjobb hasznosulás érdekében bőséges folyadékkal együtt vegyük be.

D-mannóz termékajánló

♥ NOW D-Mannose 500 mg kapszula 120db: Kapszulánként 500 mg d-mannózt tartalmazó étrend-kiegészítő. A közkedvelt D-mannóz por, kapszulás kivitelben. A termék por formában is elérhető, 85 grammos kiszerelésben.

♥ Sanct Bernhard D-Mannose por 200 g100% d-mannóz por, egy adagja egy csapott teáskanállal, azaz 2 gramm-mal egyenlő. Egy kis doboz kb. 50-100 napra elegendő d-mannose port tartalmaz.

♥ Vitaking D-mannose por 100g: Szintén 100%-os d-mannóz por, 1 adagja (kb. 2 gramm) 2000 miligrammnyi d-mannózt tartalmaz. Hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.

Felfázásra termékek itt kaphatóak!

D-Mannose por 85g (NOW)

D-Mannose por 85g (NOW)

100%-osan tiszta, természetes eredetű d-mannóz tartalmú porkészítmény a húgyútak egészségéért.

Ár: 8990 Ft
Megnézem

Innovita TőzegáfonyaForte tabletta 100db

Innovita Tőzegáfonya Forte tabletta 100db

A tőzegáfonya hatóanyagai részt vehetnek a hugyút egészségének megőrzésében.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!